Take care of yourself, FIRST.

Les Bains de L'Alhambra

Midden in mijn favoriete gedeelte van de Medina zit deze hammam verstopt in een steegje. Iedere keer als een vriendin of zus op bezoek komt dan gaan we naar deze heerlijke hammam. Voor 450 dh laten we ons helemaal scrubben, genieten we in de rustruimte en worden we 1 uur ontspannen gemasseerd. Neem wel je eigen shampoo/haarmasker en haarborstel mee. En vraag de dame die je scrubt ook je haar wassen en hoofdhuid masseren. Dit is zo lekker! Ps. op 2 minuten lopen van deze hammam kun je heerlijk wat drinken of wat eten bij Café Zeitoen. Ze hebben een heerlijk dakterras. 

Kijk op de website van Les Bains de L'Alhambra voor een overzicht van de behandelingen. 

Zine O'Zine Gueliz

Bij de mooie salon kom ik nu ongeveer een half jaar! Ik ga erheen voor haren föhnen, pedicure, manicure en harssen.  Ze hebben boven ook een hammam voor 150 DH en een apart vrouwengedeelte voor dames met hijaab. In de zaak beneden werken namelijk ook mannen. Wat mij los van de kwaliteit aanspreekt in deze zaak is de frisheid, lekkere muziek of koran in de ochtend, je krijgt een flesje water of thee en het personeel praat niet continue met klanten of druk met elkaar.  

Je kunt via 0524 379 207 een afspraak maken. Zij zitten op 5 minuten lopen van de Zara. Om de hoek zit L'Adresse voor een lekker bakkie.  Je kunt ook hun website bezoeken voor alle tarieven. 

Hammam Dalila

Bij Hammam Dalila kom ik bijna wekelijks op vrijdagochtend. Damin naar school en heerlijk mezelf laten verwennen. Om 9 uur is het hier nog heerlijk rustig en heb ik vaak het rijk voor mij alleen. Hammam Dalila is een WIJKhammam met traditionele vrouwen die alle tijd voor je nemen. Voor 70 DH bezoek je de hammam en wordt je goed gescrubd, voor 30 DH extra heb je er ook een heerlijke kruiden"massage" bij. Je kunt kiezen uit de Hammem beldi en uit de Turkse. De laatste heeft ook een stoomcabine. Als ik binnenkom dan vraag 1 van van de dames mij helemaal te verzorgen, omdat ze weten dat ze wat krijgen doen ze echt hun best. Zelfs mijn haren worden gewassen, gekamd en mijn hoofdhuid wordt altijd stevig gemasseerd. Als ik klaar ben dan geniet ik van een glaasje Louiza thee in de rustruimte en begint mijn eigen ritueel van smeren en reinigen. Zo neem ik altijd rozenwater, arganolie en maskers mee. Verder moet je ook je eigen washandje meenemen, handdoeken en slippers. Het enige wat je van hun erbij krijgt is de zeep (beldi). Zij hebben geen website en je hoeft ook niet reserveren. Klik op de link voor de locatie via Google Maps. Ps. in de middag is het echt drukker, rustig ontspannen gaat dan bijna niet. 

Baan Thai Institute

Met een Thaise massage kun je Tim altijd heel blij maken! Herboren komt hij ervan terug. Ik ga zelf om het half jaar om alles goed los te masseren. Ik vind dit persoonlijk niet heel ontspannend maar daarna wel bevrijdend. Het zit allemaal net even wat losser. Mocht je na de massage honger hebben dan kun je tegenover Baan Thai eten bij Katsuri Sushi of L'Escapade onder Baan Thai. Meer info over de behandelingen en tarieven op de website van Baan. 


Made with love by Complete Website. All rights Reserved.